top of page

Wat is UV raamfolie?

UV raamfolie is een heldere folie voor op de ramen. In UV raamfolie zijn metalen deeltjes verwerkt. Deze haarfijne metalen deeltjes zorgen voor een reflecterend en weerkaatsend effect tegen UV straling. Ook houden de metalen deeltjes in de folie warmte tegen. Zonlicht wordt voor een groot deel echter doorgelaten waardoor u voldoende licht binnen krijgt.
Uw interieur is door UV licht onderhevig aan verkleuring. Onze speciale UV raamfolie is de oplossing om verkleuring van uw interieur tegen te gaan.

De werking van UV raamfolie.

UV folie voor op de ramen wordt geproduceerd van transparante lagen flinterdun polyester. Tussen deze polysterlagen zijn lagen met metalen deeltjes verwerkt. Deze metalen deeltjes zorgen voor een reflectering van UV straling. UV raamfolie werkt daarom als een filter tegen dit enorm schadelijke licht. Zonlicht wordt doorgelaten maar de warmte en de schadelijke straling van de zon wordt geblokkeerd.
De lichtinval blijft echter gewaarborgd maar zonder UV-straling en de warmte.

Energiebesparend.
Tenslotte bespaart UV-Block film op energieverbruik als uw woning of bedrijf is voorzien van airconditioning. De ramen zijn immers beter geïsoleerd, waardoor de kosten van interne klimaatbeheersing drastisch worden verminderd.

Met UV-Block geen verkleuring in het verschiet.

Zonder ramen heeft een etalage weinig effect. Zonder daglicht is een aangenaam werkklimaat haast onmogelijk. De minder prettige aspecten van de zon worden dan graag voor lief genomen. Ultraviolette straling in het licht bijvoorbeeld is voor meer dan 90% verantwoordelijk voor verkleuring van de materialen.

Zonnestralen worden eindelijk in toom gehouden.

Onze zonweringfolies bieden in alle seizoenen heel wat voordelen.
Ze regelen immers niet alleen de lichtinval zoals u dat wenst, ze zorgen ook voor een optimalisatie van de temperatuur: betere isolatie in de winter en een aanzienlijke vermindering van de zonnewarmte in de zomer. Met sommige folies scheelt dit weel 6 graden! Aangezien de verwarming en de airco minder gebruikt worden, 
is dat bovendien ook goed nieuws voor uw portefeuille en het milieu.

Vermijd te hoge temperaturen als gevolg van blootstelling van de ramen aan de zon en bescherm alle objecten

tegen verbleking door UV-licht.
Dankzij ons brede assortiment is de ideale folie steeds binnen handbereik. Hij is geschikt voor alle gebouwtypes, voor zowel binnen als buiten, zonder dat er aan helderheid wordt ingeboet.

ramen tinten
ramen tinten

De ALU 70XC is een uiterst efficiënte folie als het gaat om het reduceren van zonnewarmte. Tegelijkertijd kan er nog steeds een deel daglicht doorschijnen. Ook biedt de folie een goede bescherming tegen verblinding door de zon. Het one-way spiegeleffect zorgt voor privacy en beschermt tegen nieuwsgierige blikken van buiten. De ALU 70X serie is een zelfklevende zonwerende folie voor op gebouwen, of woningen. De ZTA- of LTA- waarde van een glassoort zegt iets over de zontoelating of lichttoelating van glas. Bij ramen op het zuiden wil je voorkomen dat deze teveel opwarmen in de zomer. Je kunt dan folie met een lagere ZTA-waarde nemen. Dit houdt in dat het glas minder zonnestraling of zonnewarmte toelaat en deze zoveel mogelijk weerkaatst. Folie met een lage LTA-waarde laat ook minder licht toe. Dit is te vergelijken met getinte ramen in een auto. Je hebt iets meer privacy maar ook minder licht. Een hoge LTA-waarde betekent meer licht en en lage ZTA-waarde betekent minder opwarming door de zon. Een bijkomend voordeel is de verbeterde isolerende werking. Op extreem warme dagen is er minder koeling binnen nodig en in de winter wordt de warmte beter vastgehouden.

Zie hier voor alle technische gegevens over deze folie.
• Garantie: 5 jaar

Geschikt voor o.a.:

Wilt u het graag licht houden of juist donker?

Wij hebben voor elk raam in iedere ruimte een geschikte oplossing, vraag naar de mogelijkheden.

Prijs: vanaf € 75,- per m2 excl. 21% btw.
Bij de prijs is inbegrepen:
- Hoogwaardig kwaliteit materiaal
- Montage bij u thuis

Exclusief voorrijkosten en reistijd buiten Schagen.
Vraag hier een offerte op, stuur ons uw woonplaats en de maten van de ramen in cm.

Helder enkel glas

Getint enkel glas

Getint reflecterend enkel glas

Helder dubbel glas

Getint dubbel glas

Getint reflecterend dubbel glas

Met gas gevuld dubbel glas - Laag E

Helder dubbel glas STADIP EXT.

Helder dubbel glas STADIP INT.

*Aanbevelingen op basis van een glasoppervlak van max. 2,5 m².
Bij glasoppervlak van meer dan 2,5 m² bestaat er kans op thermische breuk.
bottom of page