top of page

One way vision

One-way vision, ook wel bekend als doorkijkfolie of privacyfolie, is een innovatieve oplossing die privacy combineert met zichtbaarheid. Dit type folie is speciaal ontworpen om van de ene kant doorzichtig te zijn, terwijl het van de andere kant een spiegelend of ondoorzichtig effect biedt.

one way vision

Wat Is One-Way Vision Folie?

 

One-way vision folie is een dunne laag plastic of vinyl die op glazen oppervlakken geplakt kan worden. De unieke eigenschap van deze folie is dat het licht en beelden anders doorlaat afhankelijk van de kijkrichting. Aan de ene kant biedt het volledige transparantie, terwijl aan de andere kant het zicht wordt geblokkeerd. Dit effect wordt gecreëerd door een patroon van kleine gaatjes in de folie, waardoor het mogelijk is om van binnen naar buiten te kijken zonder dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. De folie kan met afbeelding en zonder afbeelding worden geplaatst.

 

Voordelen van One-Way Vision Folie

 

  • Privacy: Het biedt een uitstekende privacy tijdens de dag zonder het verlies van natuurlijk licht.

  • UV-bescherming: De folie blokkeert schadelijke UV-stralen, wat helpt om verkleuring van meubels en vloeren te voorkomen.

  • Veiligheid: Het maakt het moeilijk voor ongewenste kijkers om binnen te kijken, wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid.

  • Energiebesparing: Door de blokkade van UV-stralen kan de folie helpen om de kosten voor airconditioning te verlagen door de warmte buiten te houden.

 

Toepassingen van One-Way Vision Folie

 

De veelzijdigheid van one-way vision folie maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zowel in commerciële als residentiële settings. Hier zijn enkele veelvoorkomende toepassingen:

 

  • Kantoorruimtes: Voor vergaderruimtes of kantoren waar privacy vereist is zonder het verlies van natuurlijk licht.

  • Winkels: Voor etalages, waardoor producten van binnen uitgestald kunnen worden zonder dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken.

  • Thuis: Op slaapkamer- of badkamerramen voor extra privacy.

  • Voertuigen: Op de ramen van voertuigen voor reclamedoeleinden of als zonnewering.

one way vision
one way vision
one way vision
bottom of page